Papelitosi su na ovim prostorima prvi put viđeni 1960tih godina u Maksimiru na utakmici Dinama i Hajduka koja je završila 1:1. Kad je Nadoveza postigao pogodak tisuće papirića, koje su splitski učenici nosili sobom na utakmicu u kartonskim kutijama, poletjelo je maksimirskim tribinama.

Papelitosi su postali učestala pojava, u izvedbi splitske Torcide, na Hajdukovim utakmicama. Time navijači pokazuju svoje raspoloženje, emocije i strast koje osjećaju za Hajdukom i nogometom u cijelosti, gdje uz podignute barjake i šalove stvaraju energiju i ugođaj koji su svim Hajdukovim navijačima na ponos. Pripadnici Torcide, zbog kazne koju su dodjelili gospoda iz HNS-a zatvaranjem Sjeverne tribine na utakmici HNK Hajduk – NK Rudeš 16.03. (3:0), stvorili su navijački kop na Zapadnoj tribini stadiona Poljud. Prije početka utakmice popeli su se na krov stadiona te pred početak utakmice spustili tisuće papirića koji su poletjeli zrakom te prekrili polovicu travnjaka. U tome trenutku na tribini se diže poruka “SJAJ U TAMI” te se bacaju trake uz gromoglasno navijanje za svoj Klub, koje upotpunjuje događaj do kraja. Kako je to izgledalo možete pogledati u videoprilogu koji smo Vam pripremili: Torcida Split / HNK Hajduk Split – NK Rudeš Zagreb 3:0 (25. kolo HT Prva Liga) te fotogaleriju s naše web stranice: Hajduk – Rudeš 16.03.2019.

U nastavku možete pogledati neke fotografije iz prijašnjih sezona koje smo Vam izdvojili, gdje su papelitosi ostavili svoj utisak.

Hajduk – Dinamo 22.2.2009.

Čekanje u redu cijelu noć po zimi za ulaznice, početak utakmice kasnio 18 minuta zbog spektakularne koreografije Torcide, 33.000 ljudi na stadionu, velika pobjeda Hajduka i prvo mjesto na tablici.

“I evo tog spektakla Torcide za uvod. Torca na sjeveru, podignute su ove šarene oznake, crveno-plave, u starim bojama splitskoga Hajduka. Poletjele su sada i konfete sa vrha ovdje zapadne i istočne tribine. Zaista argentinski ugođaj ovdje u Splitu i veličanstvena kulisa za najveću utakmicu hrvatskog nogometa… Fantastičan je ugođaj na Poljudu!”

 

 

 

 

 

Sjever je srce Hajduka, a mi smo srce Sjevera!

Hajduk – Slavia Prag 13.02.2011. 

 

 

 

 

 

 

 

Hajduk – Rijeka 01.11.2015.

 

Hajduk – Dinamo 21.10.2017.